UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін перейменував два міністерства

Відомства днями отримали нових очільників.

Кабінет міністрів перейменував Міністерство культури та інформаційної політики України і Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Про це йдеться у постанові №1028 від 6 вересня.

Читайте також: МЗС України очолив колишній зам Єрмака Андрій Сибіга

Мінкульт стане Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, а Мінінфраструктури – Міністерством розвитку громад та територій України.

Прем’єр Денис Шмигаль доручив відомствам протягом двох тижнів подати у Кабмін пропозиції про зміни в законодавчі акти, які «випливають із цієї постанови».

Нагадаємо, Верховна Рада призначила кадрового дипломата Миколу Точицького міністром культури, а міністром розвитку громад став тепер уже колишній заступник глави Офісу президента з питань регіональної політики Олексій Кулеба.

Читайте також: Телемарафон був, є і буде — міністр культури Точицький

Замість створення коаліційного уряду народної довіри, що складався б із професіоналів, — ця ідея, яку обговорюють у суспільстві й політикумі з подачі ZN.UA, вельми дратувала Володимира Зеленського — парламент сьогодні технічно доукомплектував Кабмін особистої відданості президенту. І його найближчому оточенню, відповідно.

У статті «Гра в імітацію. Чому прізвища нових міністрів нічого не значать» редакторка відділу внутрішньої політики Інна Ведернікова розставляє акценти на здійснених і не здійснених парламентом ротаціях, а також на завданнях, які мають виконувати нові міністри. Під «керівництвом» старого глави уряду, якого Банкова так і не спромоглася замінити.