UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін опублікував текст поданого в Раду звіту за 2015 рік

Звіт уряду вже зареєстрований у парламенті.

Увечері в понеділок, 1 лютого, Кабінет міністрів України опублікував звіт діяльності уряду за 2015 рік, повідомляє "Урядовий портал".

Як повідомляє прес-служба уряду, документ схвалений розпорядженням Кабміну №57-р від 1 лютого.

"Незважаючи на всі складні політичні та економічні виклики, які постали в 2015 році, завдання з відновлення макроекономічної стабільності та припинення падіння економіки уряд виконав. І очікування бізнесу, населення та міжнародних кредиторів є об'єктивною оцінкою, яка це підтверджує", − йдеться в документі.

Обсяг звіту складає 161 сторінку. В документі містяться розділи, присвячені оборонній галузі, державному управлінню, антикорупційній політиці, економічному регулюванню, управлінню держвласністю, продовольчій політиці, заходам для досягнення енергетичної незалежності, соціальній, культурній політиці, розвитку молоді та спорту, а також міжнародній допомозі.

У звіті відзначається, що у 2015 році уряд виконав всі умови Євросоюзу для запровадження безвізового режиму, а також ухвалив заходи для забезпечення функціонування зони вільної торгівлі з ЄС.

"Станом на 1 лютого 2016 року правом на використання квот скористалися імпортери м'яса птиці - на 100%, імпортери цукру - в кількості 20 тисяч тонн, що становить 66% від загальної кількості квоти, імпортери м'яса свинини - 278 тонн або 2,8%", − уточнюється в документі.

З повним текстом звіту можна ознайомитися на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

26 січня лідери фракцій коаліції домовилися про звіт уряду у Верховній Раді. Звіт прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо роботи Кабінету міністрів відбудеться у Верховній Раді в період з 16 по 19 лютого. Перед цим, 15 лютого, може пройти загальні збори парламентської коаліції.

Активізацію переговорів про відставку прем'єра пов'язують з його небажанням бачити першого заступника голови АП Віталія Ковальчука на посаді першого віце-прем'єра уряду. За словами джерела ZN.UA, Яценюку відомий план Банкової замінити його на Ковальчука, провівши в Раді голосування за відставку прем'єра. Після цього Ковальчук буде керувати урядом у статусі виконуючого обов'язки прем'єра, поки не буде узгоджена кандидатура нового голови Кабміну.