UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін оперативно звільнив затриманого на хабарі замміністра енергетики Хейло

На посаді чиновник, який все життя працював у вугільній галузі, протримався менше року. 

Кабінет міністрів України на засіданні у понеділок, 12 серпня, звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики України, якого Національне антикорупційне бюро спільно з Службою безпеки затримали під час отримання хабаря.

Вранці САП, НАБУ та СБУ повідомили, що затримали під час отримання третього траншу хабаря заступника міністра енергетики. Імя затриманого не називали, але за даними ЗМІ, мова йшла  саме про Олександра Хейла.

За даними слідства він за 500 тисяч доларів США пообіцяв вугледобувному підприємству в Львівсько-Волинському вугільному басейні евакуювати унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній у Покровську, де зараз точаться бої, та передати їм обладнання в користування. Гроші мали передати п’ятьма траншами. Уже колишнього замміністра та його спільників затримали під час отримання третього траншу.

Читайте також: СБУ затримала на хабарі заступника в.о. голови Податкової служби Києва

Олександр Хейло працював на посаді заступника міністра енергетики з вересня 2023 року. До цього понад тридцять років був задіяний у вугільній галузі.

Зокрема, з грудня 2022 року і до призначення на посаду заступника Галущенка очолював ДП «Укрвугілля». У період із 2013 по 2022 рік працював на керівних посадах  ДП «ВК «Краснолиманська», ПАТ «Енергоінвест Холдинг», ПАТ «Центренерго».