UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кабмін призначив в.о. міністра молоді та спорту на тлі відставки Гутцайта

Обов’язки буде виконувати заступник глави Мінмолодьспорту.

Кабінет міністрів України ввечері четверга, 9 листопада, призначив тимчасового виконувача обов’язків міністра молоді та спорту. Ним став заступник відправленого у відставку Вадима Гутцайта Матвій Бідний, повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

“Кабінетом міністрів України тимчасово покладено виконання обов’язків міністра молоді та спорту України на Бідного Матвія Вікторовича”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Міністр спорту Гутцайт подав у відставку. Чим він (не) запам'ятався на цій посаді?

Бідному 43 роки. До призначення заступником глави Мінмолодьспорту влітку 2020 року він був директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту в цьому ж міністерстві протягом 2016-2020 років. Також, як пишуть у мережі, має досвід роботи тренером, керівником фітнес-клубу, помічником глави юридичної компанії, менеджером з продажів і консультантом народного депутата.

Вадим Гутцайт подав заяву про відставку напередодні. На посту міністра молоді та спорту він перебував з 4 березня 2020-го. Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповідав, з чим пов'язана відставка з посади.