UA / RU
Підтримати ZN.ua

Юрій Бутусов погодився стати радником міністра оборони

Журналісту запропонували чотири посади на вибір, і він прийняв пропозицію.

Журналіст Юрій Бутусов прийняв пропозицію міністра оборони Андрія Тарана стати його позаштатним радником. Про підсумки зустрічі в Міноборони Бутусов повідомив на своїй сторінці у Facebook увечері в неділю, 20 грудня.

«Я прийняв рішення за результатами за результатами бесіди прийняти пропозицію стати позаштатним радником міністра оборони терміном на два місяці», - написав журналіст, зазначивши, що це «забезпечить і інформацію, і можливість ширше висвітлювати проблеми і стан справ у військах».

За словами Бутусова, ця посада не передбачає ні зарплати, ні кабінету, ні повноважень.

«У мене не буде свого кабінету в Міноборони, я не  «вирішуватиму питання», не розставлятиму «своїх людей», я залишаюся журналістом», - пояснив він, а також уточнив, що Таран запропонував йому на вибір чотири позиції в Міноборони:

Бутусов констатував, що перераховані посади «ні на що не впливають в Міноборони, і ніякого доступу до прийняття рішень не забезпечують».

Тому журналіст має намір приділити основну увагу висвітленню проблем некомпетентності та корупції в структурах Міноборони і Збройних сил України.

«За два місяці зроблю серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а через два місяці 20 лютого - підсумкова доповідь. За результатами якого повідомлю - чи залишатимуся я радником, чи відмовлюся від статусу із зазначенням конкретних причин», - пообіцяв Бутусов.

«Тепер чекаю на відповідь від Міноборони, щоб міністр публічно підтвердив свою пропозицію в тій же манері, в якій він і звернувся спочатку», - підсумував журналіст.