UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президентка Єврокомісії привітала Україну та Молдову з початком переговорів про вступ до ЄС

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що попереду складний шлях.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що у вівторок, 25 червня, Європейський Союз офіційно розпочинає переговори щодо членства в ньому України та Молдови.

"Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей. Бажаємо вдалого початку переговорів!" - зазначила дер Ляєн у соцмережі Х.

Читайте також: Стефанішина: Україна не домагатиметься "знижок" на зобов'язання щодо вступу до Євросоюзу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що після закінчення перемовин про вступ України в Євросоюз до повноправного членства у блоці їй залишаться усього три кроки. Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина наголосила, що в липні Україні слід буде провести оцінку  відповідності нашого законодавства європейському в низці сфер.

 26 червня у Брюселі планують підписати безпекову угоду між Україною та Європейським Союзом, яка вже узгоджена сторонами.

Громадяни України доволі оптимістично налаштовані щодо того, скільки часу знадобиться для вступу нашої держави в Європейський Союз. Сумарно 60,5% учасників соціологічного дослідження ZN.UA, проведеного у співпраці з Центром Разумкова, вважають, що це може статися швидше, ніж за десять років, йдеться в тексті редакторки відділу міжнародної політики Тетяни Силіної “Чому українці хочуть до ЄС і що їх найбільше лякає?”.