UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз не визнає незаконний референдум в Криму щодо "обнулення" Путіна

В ЄС також засудили візит французьких парламентаріїв на окупований півострів.

Європейський Союз не визнає проведення Росією в окупованому Криму так званого референдуму про внесення поправок в російську Конституцію, заявили голова Комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Макалістер і євродепутат Томас Тобе.

"Європейський парламент не був запрошений до спостереження за цим виборчим процесом, і, відповідно, не буде коментувати процес або результати, які будуть оголошені після його завершення", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Європейського парламенту.

Крім того, в ЄП стверджують, що нікого не уповноважували ні спостерігати, ні коментувати голосування по внесенню поправок до Конституції Росії, в тому числі в Криму. В ЕП наполягають, що візит французьких депутатів носить "приватний характер".

У заяві йдеться, що "будь-який член ЄП, який вирішив спостерігати за виборчим процесом в Росії або на незаконно включеному Кримському півострові, де ЄС не визнає і не визнаватиме проведення цього референдуму, зробив це з власної ініціативи".

Читайте також: Путін підняв податок для багатих росіян перед референдумом

Як повідомлялося, Україна вже звернулася до міжнародних партнерів, щоб ті засудили голосування на території Криму або ОРДЛО. Заступник міністра закордонних справ Василь Бондар заявив, що організація голосування за внесення змін до Конституції РФ на території окупованого Криму буде мати для Росії правові та політичні наслідки.

Крім цього, Бондар сподівається, що українці, які живуть на цих територіях, свідомо не братимуть участі в голосуванні.

1 липня в Росії провели федеральний референдум по внесенню поправок до Конституції. Вони передбачають так зване "обнулення" президентських термінів Путіна, і він зможе балотуватися в президенти нібито "вперше

Детальніше про конституційні зміни в Росії читайте в статті Сергія Корсунського " Муміфікація Росії ".