UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейські країни опираються цілій низці озвучених санкцій проти Росії — Bloomberg

За інформацією джерел, знову особливе пом'якшення санкцій вимагає Німеччина.

У Європейському союзі ключові країни вимагають видалити зі списку санкцій, які мають запровадити у разі нападу РФ на Україну, відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи SWIFT. Про це повідомляє Bloomberg.

Але не лише вимога США про відключення Росії від SWIFT викликає опір. Німеччина, за інформацією видання, намагається повністю вивести з-під удару санкцій російський енергетичний сектор і банки.

Найактивніше над списком, пише Bloomberg, працюють США, Німеччина, Італія та Франція. Всі деталі зберігаються в строгому секреті, щоб витік інформації не дозволив Росії підготуватися до обмежень. Щоправда, така таємність має й інший бік — для низки країн запровадження санкцій проти Росії стане ударом і для їх економік. І вони теж не можуть підготуватись, бо не знають деталі "ударів".

З посиланням на обізнані джерела Bloomberg зазначає, що представники європейських країн дали зрозуміти США, що відключення Росії від SWIFT неприпустимо.

Читайте також: «У приватних розмовах кажуть – катастрофа»: у РФ відзвітували про готовність бізнесу до санкцій

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд розглядає варіанти допомоги країнам, які постраждають від наслідків запровадження санкцій через можливу агресію Росії проти України, у тому числі відключення агресора від SWIFT.

Також міністр закордонних справ Анналена Бербок під час візиту до Києва публічно заявила, що Німеччина готова зазнати високої економічної ціни у разі введення санкцій проти Росії.