UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європарламент підтримає входження України у внутрішній ринок ЄС — Жовква

Також Україні допомагатимуть із розширенням макрофінансової допомоги.

Європейський Парламент готовий всебічно сприяти Україні у просування  на євроінтеграційному треку, у тому числі в питанні щодо входження у внутрішній ринок ЄС, заявив заступник керівника Офісу президент Ігор Жовква за підсумками зустрічі із генеральним секретарем Європарламенту Клаусом Велле.

«Україна заповнила опитувальник для набуття статусу кандидата на членство у ЄС за один місяць, отримала статус кандидата – за чотири місяці.  Очікуємо, що подібний темп збережеться і стосовно набуття Україною повноправного членства у Європейському Союзі.  Європейський Парламент є нашим незмінним другом і партнером на цьому шляху», - написав він.

Жовква нагадав, що вже наступного дня після подання Україною заявки на членство у ЄС саме від Європейського Парламенту надійшов  заклик до інституцій ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на членство у ЄС.

«Був радий отримати запевнення, що Європейський Парламент готовий і надалі іти пліч-о-пліч із нами, надаючи максимальне й всебічне сприяння прогресу України на євроінтеграційному треку», - зазначив замглави ОП.

Він зазначив, що з часу повномасштабного вторгнення Росії підтримка Європарламенту  України стала ще активнішою, в тому числі і щодо розширення макрофінансової допомоги.

Читайте також: Україна запропонувала ЄС своє бачення подальших кроків на шляху до членства

Нещодавно голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Україна може бути готовою до початку переговорів щодо повноцінного членства у Європейському Союзі уже  наприкінці поточного року.

Детальніше про перспективи членства України в Євросоюзі та шлях до нього читайте у матеріалі віцепрем'єр-міністерки з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної для ZN.UA "Україна на шляху до ЄС: де ми є і куди рухаємося далі?"