UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄСПЛ не застосовуватиме термінових заходів для захисту храмів ПЦУ в Криму

Суд задовольняє такі запити тільки у виняткових випадках

Європейський суд з прав людини вирішив не застосовувати термінових заходів для захисту храмів Православної церкви України в окупованому Криму.

Про це йдеться в рішенні суду від 1 вересня.

"Суд вирішив відхилити запити, що виходять за рамки застосування статті 39 (тимчасові заходи) регламенту суду, оскільки вони не викликали ризик серйозного і непоправної шкоди. Суд задовольняє такі запити тільки у виняткових випадках, коли заявники зіткнулися б з реальним ризиком незворотного шкоди ", - йдеться в повідомленні суду.

Міністерство з питань реінтеграції і тимчасово окупованих територій   розробило проект постанови, який направлений на те, щоб захистити права вірян Кримської єпархії Української православної церкви (ПЦУ).

Київська митрополія Української православної церкви (ПЦУ) звертається до Української держави, міжнародним організаціям і демократичним країнам із закликом захистити кафедральний собор ПЦУ в Сімферополі, єпархію і релігійну громаду від знищення Росією.

4 серпня 2020 року Верховний суд Російської Федерації відмовився переглядати рішення окупаційних судів на території Криму   про виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі.

Раніше ZN.UA писало, що гібридна війна, збройний конфлікт, агресивна політика Росії стосовно внутрішніх соціально-економічних і політичних процесів в Україні, спроби кремлівської влади підірвати основи підтримки нашої держави на міжнародному рівні - це, за оцінками Служби зовнішньої розвідки, головні загрози для України. Детальніше  в матеріалі Валерія Кондратюка "Не час розслаблятися".