UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС обіцяє покарати Росію за організацію псевдовиборів на окупованих територіях

Фейкові вибори відбуваються на тлі примусової видачі паспортів РФ.

Політичне керівництво Російської Федерації та усі причетні до організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України будуть притягнуті до відповідальності.

Із такою заявою виступив постійний представник ЄС в ООН Олаф Ског під час засідання Ради Безпеки організації, пише «РБК-Україна».

Читайте також: Спроби Росії легітимізувати окупацію через псевдовибори є доказом неминучої поразки – Кислиця

«Росія, її політичне керівництво та інші причетні до організації цих незаконних так званих виборів особи стикнуться з наслідками за ці незаконні дії», - наголосив постпред ЄС.

Ског зауважив, що так звані «вибори» відбуваються на тлі незаконної примусової видачі російських паспортів, а також масових і систематичних порушень прав людини на окупованих територіях України.

Читайте також: Названо прізвища зрадників, що беруть участь у псевдовиборах на окупованих Росією територіях

«Відповідно до міжнародного права російські незаконні фейкові вибори на територіях України, які перебувають під тимчасовою військовою окупацією, нікчемні. Вони не можуть бути й не будуть визнані», - зазначив Ског.

Нагадаємо, очільник Мелітополя Іван Федоров зазначив, що понад 45% кандидатів на псевдовиборах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області - це громадяни Росії.

Аналітики британської розвідки вказують, що попри понад 1000 зареєстрованих кандидатів, у списках бракує кваліфікованих та досвідчених, а також не вистачає незалежних кандидатів, які не є членами партій, котрі підтримуються Кремлем, що вказує на те, що ці вибори не будуть вільними і чесними.

Попри український наступ, у Кремлі готуються до «виборів» на окупованих територіях на півдні та сході України. Цілі російського керівництва не обмежуються лише прагненням сформувати вертикаль влади за російським лекалом, вони набагато ширші. Про мотиви Кремля написав Володимир Кравченко у статті на ZN.UA «Навіщо Путіну «вибори» на окупованих територіях України».