UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єлісєєв: Нереалізовані завищені очікування щодо вступу у ЄС створюють зручне тло для ІПСО та розхитування суспільства

Він наголосив, що владі потрібно змінити комунікаційну стратегію в цьому питанні. 

Ейфорія моменту початку перемовин про вступ у ЄС не має засліплювати й позбавляти Київ розсудливості та відповідальності, наголошує дипломат Костянтиг Єлісєєв. У своєму матеріалі на ZN.UA "Перемога в битві за ЄС: сім уроків і викликів" він наголосив, що суто з бюрократичного погляду рішення про статус країни-кандидата далося Україні досить швидко.

"Сьогодні в контексті Євроради стало очевидним, що міф про так званий турборежим вступу до Євросоюзу розвіявся. Як свідчення цього в переважній більшості коментарів лідерів ЄС акцент робиться не на темпах і термінах, а на заслугах, - пояснює дипломат. - Шлях до членства — це не ранкова пробіжка, а виснажливе "багатоборство", де від кандидата очікують не порожніх слів і обіцянок, а результативних і ефективних системних дій, які під мікроскопом аналізуватимуть не лише експерти Єврокомісії, а й політики в кожній із європейських столиць".

Автор наголошує, що "домашньої роботи" доведеться виконати багато, додаючи, що Україна повинна відповідально готуватися до "євроінтеграційного марафону".

"Потребує відповідних змін і комунікаційна стратегія. Адже популістичні та нереалістичні заяви представників влади не лише спотворюють реальність і породжують завищені очікування в українському суспільстві, а й дратують наших партнерів, - наголосив Єлісєєв. - І що найнебезпечніше, нереалізовані завищені очікування створюють зручне тло для різних ІПСО агресора та розхитування українського суспільства зсередини".

Читайте також: "Нівелювання імперських амбіцій Кремля у стратегічній перспективі": дипломат Єлісєєв розповів, що означає рішення Євроради для Росії та партнерів ЄС

Більше матеріалів Костянтина Єлісєєва читайте на ZN.UA.