UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єдине правильне рішення — дати Україні термінове членство в НАТО — посол Мельник

Посол різко висловився про страх Німеччини перед Кремлем.

Єдиним вірним рішенням у поточній ситуації загрози військового вторгнення Росії в Україну є негайне надання Україні членства в НАТО та перспективи вступу до ЄС. Про це заявив посол України у ФРН Андрій Мельник у коментарі німецькому виданню The Pioneer.

"Замість того, щоб займатися сфальсифікованими турботами про безпеку та страхом оточення президента Росії Володимира Путіна, Німеччина та її союзники мають зробити єдине правильне рішення — надати Україні членство в НАТО та перспективу вступу до ЄС без зволікання", — сказав Мельник.

Посол України в Німеччині також сказав, що якби Україні надали до 2014 року членство в НАТО, то це могло б повністю виключити анексію частини її територій Російською Федерацією.

Читайте також: Україна просить Німеччину оперативно поставити оборонне озброєння

Росія представила Заходу справжній ультиматум — проєкти двох договорів, один із США, один із НАТО — про «гарантії безпеки». У Москві намалювали свою «формулу нового світу» і вважають, що решта світу має її прийняти. Захід міг висунути свої ультиматуми Росії і 2008-го, і 2014-го, але не зробив цього. Втрачена на великій шахівниці ініціатива дорого обходиться учасникам гри всього через кілька ходів. Чи піде Захід на поступки Росії 2022-го? Детальніше читайте у статті Сергія Корсунського «Ультиматум Путіна та переговори Росія—США: чи здадуть Україну».