UA / RU
Підтримати ZN.ua

Є факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину і замовчувати цю тему ніхто не буде — Венедиктова

Генпрокурор пообіцяла Ярославському неупереджене розслідування після його повернення в Україну.

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова закликала президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського повернутися в Україну, пообіцявши швидке та неупереджене розслідування ДТП з можливою участю у ньому кортежу бізнесмена, повідомляє Укрінформ.

"Слідство працює. Для того, щоб не було ні в кого жодних сумнівів, мені здається, зараз може якраз правильно звернутися до пана Олександра Владленовича Ярославського. Якщо ми хочемо, щоб у нас було все чесно, прозоро, по справедливості, — а я обіцяю, що ми не будемо перетворювати нічого на політичні ігри, — давайте не робитимемо зі звичайної кримінальної справи якийсь фарс. виконаємо всі слідчі дії. Тут гарантією буде моє слово", — заявила вона.

За словами Венедиктової, ситуація, коли чоловік, який напередодні зізнався у смертельному наїзді на людину вночі 9 лютого на трасі Київ-Харків-Должанський, не прийшов на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу, є "дивною". Знайти цю людину органи слідства зараз не можуть.

Замовчувати цю тему ніхто не буде, а з іншого боку, і забалакувати її ніхто не буде. Справді, є факт, що кортеж пана Ярославського збив на смерть людину", — сказала генпрокурор.

 

У Харківській області на трасі Чугуїв – Мартове в ніч проти четверга, 10 лютого, автомобіль збив на смерть людину. При цьому, як повідомила "Українська правда" із посиланням на джерела у правоохоронних органах, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Сам Ярославський заперечує свою причетність до смертельної ДТП, стверджуючи, що в цей час спав удома.

Як повідомляли ЗМІ, вже о 15.30 бізнесмен чартером залишив територію України.

У поліції Харківської області повідомили, що викличуть Олександра Ярославського на допит як можливого учасника ДТП.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський після ДТП, в якому фігурує харківський бізнесмен Олександр Ярославський, звільнив голову поліції Харківської області Станіслава Перліна.

Правоохоронці встановили особу загиблого у ДТП, ним виявився тричі судимий 36-річний мешканець Чугуївського району Харківської області.

У рамках проведення розслідування смертельної ДТП правоохоронці провели серію обшуків.

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила, що взяла цю справу на особистий контроль.