UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія відновлює роботу посольства в Києві після семимісячної перерви

Атаки військ РФ наразі послабилися, і багато хто повернувся, це стосується як переміщених всередині країни та за її межами громадян, так і дипломатичних відомств.

Японія відновлює роботу свого посольства в Києві в середу 5 жовтня після семимісячного закриття через російське вторгнення. Про це пише видання  Kyodo з посиланням на джерело, близьке до цього питання.

Читайте також: Японія ввела додаткові санкції проти РФ, пов'язані з хімічною зброєю

Спершу співробітники посольства були переведені до тимчасового офісу, створеного у Львові в березні. Але через посилення російської агресії вони залишили Україну пізніше того ж місяця.

"Через посольство Японія прагне покращити координацію з іншими країнами Великої сімки в таких сферах, як допомога Україні у відбудові", – пишет издание.

Читайте також: Командири «Азову» пройдуть реабілітацію в Туреччині: посол України розповів подробиці

Влітку шість інших членів G-7 – Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія та Сполучені Штати – знову відкрили свої посольства.

Читайте також: Депортовані до РФ маріупольці повертаються в Україну через Білорусь

У Києві атаки російських військ послабилися, і багато хто повернувся, це стосується як переміщених всередині країни та за її межами громадян, так і дипломатичних відомств.