UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія відіграла важливу роль у G7 – Зеленський

Президент також зазначив, що прем'єр Японії бажаний гість в Україні.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда підтримав власний приїзд до України, але коли він відбудеться невідомо, повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції до річниці повномасштабного вторгнення РФ. Він запевнив, що Японія відіграла важливу роль у «Великій сімці».

«Прем’єр-міністр Японії неодноразово був запрошений мною і, якщо чесно, він підтримав приїзд. Я не знаю, коли це може статися. Він очікуваний гість. Японія очікувана в Україні держава.  Японія відіграла велику, повірте мені, роль у «Великій сімці», – заявив Зеленський.

Він вважає, що роль Японії у допомозі Україні можна буде обговорити після завершення війни. Зеленський запевнив, що ця роль потужна та позитивна.

Читайте також: Японія виділить $5,5 млрд фінансової допомоги Україні – прем’єр

Раніше ЗМІ писали про те, що прем'єр Японії Фуміо Кісіда розглядає можливість відвідати Київ у лютому і провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Щоправда, повідомлялося також, що можливий візит зіткнувся з проблемами, пов’язаними з безпекою та труднощами із збереженням маршруту та розкладу поїздки в таємниці. 

Повідомлялося, що Японія активно займається проблемами України і, як очікується, у «належний час» представить плани підтримки Києва у боротьбі з вторгненням Росії, заявив координатор Білого дому по Індо-Тихоокеанському регіону Курт Кемпбелл.