UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо держава буде вести гру, щоб війна тривала, я з неї вийду - Кравчук

За його словами, вже зараз  "начебто з'явиться якийсь план Б, як зараз це називають", але він не бачив цих рішень.

РНБО спільно з Офісом президента працюють над новими рішеннями ситуації в Донбасі.

Про це глава української делегації в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі заявив в інтерв'ю "Фактам", яке опубліковано 14 грудня.

За його словами, вже зараз «начебто з'явиться якийсь план Б, як зараз це називають", але він не бачив цих рішень.

«Зі мною ніхто не радився, тому коментувати їх не буду. Коли вони будуть підготовлені, зможу щось говорити », - сказав він.

За словами Кравчука, в Офісі президента, Верховної Ради, Кабінет Міністрів критично осмислюють, що відбувається сьогодні "і до яких меж можна випробовувати наше терпіння".

"Якщо я побачу, що все це використовується саме для того, щоб залишити все як є, щоб війна в будь-якій формі тривала, повторюю, що зроблю офіційну заяву. Якщо держава захоче вести таку гру, я з неї вийду", - завив глава української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що підготовлений українською стороною «План спільних кроків» для ТКГ пропонує повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської областей на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

При цьому пізніше Кравчук визнав, що "плану Б" при владі немає.