UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Якби мене почули, Україна мала б більше шансів": Зеленський відповів Байдену на звинувачення

За його словами, спочатку наша держава готувалася до найгіршого сценарію - що ніхто не підтримає її у протистоянні з Росією. 

Президент Володимир Зеленський відповів своєму американському колезі Джо Байдену на слова про те, що він ігнорував попередження про наміри Росії розпочати вторгнення. Український лідер нагадав, що союзники не надали нам необхідного озброєння та систем ППО, хоча Київ просив про це в рамках превентивних заходів. Про це Зеленський сказав під час інтерв'ю ZDF. 

Він також розповів, що Україна неодноразово попереджала партнерів про загрозу блокади Чорного моря та навіть презентувала програму будівництва Чорноморського флоту з країною-партнером.

"Якби мене почули, Україна мала б більше шансів зупинити вторгнення РФ, сигнали, про які ви говорите, всі вони були різні. Дивіться, якби все сталося так, якби всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, виникає запитання: чому не було закрито повітряний простір, чому перед цим вторгненням нас не забезпечили зброєю і чому не запроваджено превентивних санкцій", — сказав президент.

Зеленський також розповів, що Україна готувалася до найгіршого сценарію - що ніхто не підтримає її у протистоянні з Росією. Проте зараз він вдячний усім партнерам, які допомагають у боротьбі з путінською агресією. 

Читайте також: Україна почала готуватися до війни минулого року — ОП

Нагадаємо, президент США Джо Байден вважає, що український лідер Володимир Зеленський ігнорував попередження про плани РФ щодо вторгнення. За його словами, у Києві думали, що Вашингтон перебільшує з прогнозами щодо війни.

У відповідь на ці звинувачення прессекретар українського президента Сергій Никифоров нагадав, як українська сторона закликала союзників ввести превентивні санкції проти РФ, проте це пропускали повз вуха

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.