UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила «Хамас»

Ізраїль після чотирьох днів обстрілів своєї території ліквідував лідера бойового крила «Хамас» Ахмад Джабарі. Ізраїльські військові не виключають наземної операції в Секторі Газа.

Ізраїль почав антитерористичну операцію проти угруповань Сектора Газа після того, як палестинські бойовики відмовилися припиняти вогонь, відкритий ними по Ізраїлю чотири дні тому.

Операція почалася з точкового удару по автомобілю лідера бойового крила «Хамас», угруповання «Бригади Ізаддіна аль-Касама» Ахмада Джабарі.

«Джабарі був безпосередньо причетний до організації та здійснення терористичних актів спрямованих проти жителів Ізраїлю. Також він брав участь у викраденні солдата Гілада Шаліта, який провів більше п'яти років у полоні Хамасу», - прокоментувала армія Ізраїлю спецоперацію.

«Хамас», дізнавшись про знищення свого лідера, назвав обстріл «підлим і боягузливим діянням» і виступив з погрозами, сказавши, що Ізраїль «відкрив ворота пекла» і пообіцявши «спалити ізраїльські міста», зокрема, Тель-Авів. Угруповання «Ісламський джихад» висловила солідарність з «Хамас» і пообіцяла помститися за загибель лідера «Бригад Ізаддіна аль-Касама».

За останні чотири дні «Хамас» випустив по Ізраїлю більше 120 ракет і мінометних снарядів, що призвело до поранення дев'яти людей.

Раніше джерело в оточенні прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявило, що ізраїльське керівництво розглядає можливість проведення масштабної військової операції в Секторі Газа у відповідь на напади палестинських бойовиків на армійські патрулі і ракетні обстріли південних районів країни. Джерело натякнуло, що реакція може вийти за рамки звичайної ізраїльської реакції на обстріли.

Ізраїльські військові повідомили, що одна з цілей антитерористичної операції «Хмарний стовп», що
розпочалася 14 листопада, - арсенал іранських ракет «Фаджар» у секторі Газа.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що було завдано удару арсеналу ракет радіусом дії понад 40 км, а також суттєво постраждали можливості терористів по запуску ракет з-під землі.

Ізраїльські військові джерела повідомляють, що перед операцією розвідка зібрала докладні дані про різні об'єкти «Хамас» і з'ясувала, що бойовики влаштували склади боєприпасів серед житлових будинків.

Ізраїльська авіація продовжує завдавати ударів по сектору Газа. Атакам з повітря піддаються розташування й інфраструктура радикальних угруповань, а також пускові майданчики бойового крила «Хамас» і «Ісламського джихаду». Всього до поки відомо про дев'ять загиблих палестинців. !zn

Читайте також:

Ізраїль почав масштабну військову операцію в секторі Газа: вбито лідера бойовиків ХАМАС


Ізраїль вперше за 40 років обстріляв територію Сирії


ХАМАС закликав Палестину припинити співпрацю з Ізраїлем

Прем'єр Ізраїлю заявив про готовність атакувати Іран