UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїлю необхідно «вийти із зони комфорту» у питанні допомоги Україні, — посол Корнійчук

Посол України відреагував на відмову Ізраїлю в дозволі на передачу нашій державі озброєння свого виробництва.

Офіційний Київ хоче придбати ізраїльську систему протиракетної оборони «Залізний купол» та підписати договір про передачу протитанкової керованої ракетної системи Spike SR з Німеччини в Україну. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, повідомляє видання The Jerusalem Post.

«Минулого тижня, наскільки я знаю точно, американці дали дозвіл на перекидання протитанкових ракет з Німеччини в Україну, та Ізраїль сказав «ні»… Я хочу, щоб уряд Ізраїлю вийшов із зони комфорту та повернувся до реальності», — сказав посол.

Він також підтвердив, що Ізраїль відмовився підписати договір про передачу системи захисту виробництва компанії Rafael Advanced Defense Systems, при тому що підприємство вже продало ПТРК 5-го покоління SPIKE (протитанкова керована ракета) 18 членам ЄС та НАТО.

«Нам потрібна допомога Ізраїлю… Я маю на увазі, що нам потрібна військово-технічна підтримка, нам потрібен «Залізний купол», який дозволить нам врятувати наших мирних жінок та дітей від обстрілів російських ракет на нашій території», — сказав Євген Корнійчук.

Читайте також: Iзраїльський університет зібрав $650 тисяч на стипендії для українців — Посольство

Раніше повідомлялося, що Ізраїль відхилив прохання США дозволити Німеччині постачати Україні виготовлені за ізраїльською технологією протитанкові ракети.

Перед цим посольство України добилося права на роботу для українців, які втекли від війни до Ізраїлю.