UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль посилить заходи у відповідь на злочини палестинців в Єрусалимі – Нетаньяху

За останній місяць напади двох палестинців позбавили життя десяти мешканців Ізраїлю.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху пообіцяв посилити заходи Ізраїлю у відповідь на агресивні дії палестинців в Єрусалимі і на Західному березі, які почастішали останнім часом, передає Reuters.

Два дні тому палестинець на авто наїхав на автобусну зупинку у Східному Єрусалимі, внаслідок чого загинули троє ізраїльтян; два тижні тому інший палестинець убив сімох людей біля синагоги, що посилило тривогу в Ізраїлі з приводу безпеки.

Напруженість також висока на Західному березі, де ізраїльські війська провели сотні арештів протягом останніх місяців під час майже щоденних рейдів, у ході яких відбувалися перестрілки з палестинцями. Цього року вбито вже щонайменше 42 палестинців, включаючи військових та цивільних осіб.

"Сьогодні кабінет міністрів проводить засідання, щоб підготуватися до ще ширших дій проти тих, хто здійснює тероризм, та їхніх прихильників у Східному Єрусалимі, Юдеї та Самарії, при цьому максимально запобігаючи заподіянню шкоди тим, хто не причетний до цього", - сказав Нетаньяху.

Читайте також: Ізраїль допомагає Туреччині і своєму одвічному ворогу Сирії долати наслідки руйнівного землетрусу

Міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір заявив, що поліція вже почала масштабну кампанію із забезпечення правопорядку у Східному Єрусалимі, яка включатиме заходи від роздачі штрафів за порушення правил дорожнього руху до знесення будинків палестинських нападників.

Президент Палестини Махмуд Аббас, виступаючи в Каїрі, заявив, що його народ зіткнувся зі "смертельним нападом", і повторив обіцянку домагатися дій проти Ізраїлю в Організації Об'єднаних Націй та Міжнародному кримінальному суді.

Тим часом на тлі повномасштабної війни в Україні на Банковій відчувають неприховане розчарування політикою уряду Ізраїлю: Володимир Зеленський очікував від Тель-Авіва на більшу підтримку державі, яку очолює єврей. Чи піде уряд Нетаньяху на поглиблення співпраці з нашою країною в оборонній сфері, читайте у статті Володимира Кравченка «Чому Ізраїль не дає ППО Україні: шість причин».