UA / RU
Підтримати ZN.ua

Втеча окупантів з-під Києва: в ISW розповіли про нереалізовані плани Путіна та промову перед парламентом

Стріляли у потилицю та намагалися спалити тіла: нагадаємо про ситуацію на Київщині якихось 8 місяців тому.

Ганебна втеча окупантів (які націлювались на "Київ за три дні") з півночі України та Київщини у квітні 2022 року, ймовірно, перекреслила плани Путіна проголосити перемогу під час звернення до російського парламенту (московські Федеральні збори). Про зміну його намірів  пише  Інститут дослідження війни. 

Раніше Путін скористався нагодою в березні 2014 року, щоб виголосити «Кримську промову», в якій він оголосив про незаконну анексію Криму та міста Севастополь.

Читайте також: Російським морпіхам наказали закріпитися під Києвом, хоча РФ уже визнала: її основне завдання — взяти Донбас

Він, ймовірно, передбачав подібний результат на початку весни, але відклав звернення на невизначений термін, ймовірно, через невдачі російської армії, оголошену ним анексію територій, які не контролювали російські війська, і громадське невдоволення мобілізацією.

Читайте також: «Люблю тебе. По нас стріляють… » - сім'я з Київщини чудом вижила після обстрілу під час евакуації

Можливо, Кремль все ще чекає і сподівається виголосити грандіозну переможну промову в 2023 році або відкладає момент, коли йому доведеться визнати, що Росія не може досягти своїх часто повторюваних цілей в Україні.

Читайте також: Київська область звільнена від окупантів — Маляр

Стріляли у потилицю та намагалися спалити тіла: нагадаємо про ситуацію під Києвом якихось 8 місяців тому.

У мережі є вдосталь свідчень людей, які пережили окупацію або втратили рідних після 24 лютого. Зокрема, про Бучу, фото та відео з якої навесні шокували світ. 

З інших свідчень місцеві чоловіки з тієї ж Бучі розповідають як їм вдалося вижити (7 хвилина 46 секунда - поч.):

-        Але особисто ви насилля не бачили?

-        Не бачили? Мене розстрілять хотіли.. (як) не бачив…

-        Вас?

-        Так… це завдяки тому офіцеру, що в нього дядько служив на Тихоокеанському флоті, там де я.. Ось це мене і врятувало. А так би розстріляли біля паркану. За колону, яку я сфотографував. Оця колона розбита – з буквою V. Оце за неї мене й хотіли розстріляти.