UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ірина Фаріон нарешті підтвердила своє членство у КПРС у 1988 році

Фаріон стверджує, що вступила до компартії з кар'єрних міркувань, і знову назвала "гієнами" тих, хто згадав про її членство у КПРС у 1988 році.

Народний депутат з фракції "Свобода" Ірина Фаріон нарешті підтвердила, що у 1988 році була членом КПРС, і назвала цю історію "бурею у склянці води".

"У 1988 році, винятково з мотивів наукового, кар'єрного зростання, я вступила у це лайно. А у 1989 році, відразу за рік, я із цього лайна вийшла. І не тільки вийшла з цього лайна, а взагалі звільнилася з університету, позаяк через усвідомлення цієї помилки я розуміла, що ні аспірантури, звісно, не буде, ні наукової діяльності там моєї не буде. Тому я шукала реалізації своєї, абсолютно перервавши будь-які зв'язки з цією своєю помилкою, деінде", - заявила Фаріон ефірі радіостанції "Львівська хвиля" (аудіо).

Фаріон також прокоментувала своє порівняння з "орлицею і гієнами". Нагадаємо, що 20 листопада Фаріон відмовилася коментувати журналістам питання свого членства у КПРС, заявивши, що "орлиці не звіряються перед гієнами" (відео). В ефірі радіостанції Фаріон сказала, що під гієнами вона мала на увазі тих, "хто харчується мертвими речами". "А цю мертвечину, яку підняли з 1988 року про те, що я вступила у цю організацію, яка називалася КПРС, і зробили з цього шалену бурю у склянці води, власне і заслуговують на таке визначення, яке абсолютно спонтанно народилося у моїй голові", - сказала вона.

Кого мали на увазі під "орлицею", Фаріон не уточнила.

Нагадаємо, що офіційні документи Держархіву Львівської області свідчать, що 23-річна лаборант кафедри загального мовознавства філологічного факультету ЛДУ ім.І.Франка Ірина Фаріон вступила до КПРС 15 квітня 1988 року. Свідоцтв про вихід Фаріон із компартії у 1989 році в архіві виявити не вдалося. !zn

Читайте також:

Членство Ірини Фаріон у КПРС підтверджено документально

Фаріон не збирається відшкодовувати моральну шкоду ображеному комуністу

Фаріон вимагає покарати Колесніченка і ще 147 депутатів за державну зраду

Перед виступом Фаріон в Могилянці побилися "свободівці" і "антифашисти"