UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтерпол звільнив Корчинського з-під варти в Італії

Затримання відбулося за вимогою російського бюро Інтерполу.

Лідера української організації "Братство" Дмитра Корчинського звільнено з-під варти Інтерполу.

"Тільки що розмовляв з Д. Корчинським. Його вже звільнили з-під варти. Затримання відбулося на вимогу російського бюро Інтерполу, але посольство України в Італії; консульство і українське бюро Інтерполу спрацювали на відмінно, надавши повноцінний захист своєму громадянину", - написав народний депутат України від фракції "Радикальної партії Ляшка" Андрій Лозовий в соцмережі Facebook.

Він зазначив, що російське бюро Інтерполу намагається оскаржити рішення італійської сторони, яка визнала вимогу заарештувати Корчинського політично вмотивованою.

"Звинувачують Корчинського в тероризмі на території Донецької і Луганської областей. Його визнав винним ... Київський районний суд міста Севастополя", - зазначив Лозовий.

Читайте також: Дмитра Корчинського оголошено в розшук за організацію заворушень на Банковій

Напередодні повідомлялося, що Корчинського затримали в Італії за запитом російського бюро Інтерполу.

У 2014 році СК Росії порушив кримінальну справу стосовно Корчинського за статтями про публічні заклики до розпалювання війни і терористичної діяльності. На думку слідства, "у своїх виступах Корчинський публічно закликав до здійснення терористичної діяльності та розв'язування агресивної війни на території Криму та інших регіонів РФ".