UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтерпол розпочав розшук Іванющенка

За поданням українського бюро Інтерпол знову видав червону картку на Іванющенка.

Інтерпол відновив міжнародний розшук близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Іванющенко знов у розшуку Інтерполу з позначкою розшук і арешт з подальшою екстрадицією в Україну (червона картка)", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

При цьому він зазначив, що раніше, "маніпулюючи судовими рішеннями суддів з сумнівною репутацією, адвокатам вдалося змінити статус Іванющенка".

"Але, зусиллями Генпрокуратури і Нацполіції, за оновленим судовим рішенням "Юра Єнакіївський" знову отримав статус, зафіксований на основі подання українського бюро Інтерполу - розшук і арешт", - додав він.

Читайте також: Розпочато процедуру ліквідації "Західінкомбанку" Іванющенка

У червні народний депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив, що Інтерпол зняв з розшуку Іванющенка. За його даними, Іванющенко зняли з міжнародного розшуку 19 квітня 2016 на підставі того, що Дніпровський районний суд Києва "всупереч будь-яким правилам" закрив його справу.

У березні суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про продовження розшуку екс-депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко, який був оголошений у розшук в січні 2015 року. За даними МВС, він зник у грудні 2014 року. Іванющенко підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.