UA / RU
Підтримати ZN.ua

Інтерпол досі не взявся за пошуки Януковича

Ярема сподівається, що вдасться покарати виконавців злочину, і замовників травневих подій в Одесі. За його словами, центральний офіс Інтерполу гальмує розшук побіжного екс-президента.

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив про те, що Інтерпол не шукає побіжного екс-президента Віктора Януковича, а також гальмує процес розслідування травневих подій в Одесі.

За його словами, більше сотні людей затримані і дають свідчення у справі про події в Одесі 2 травня, коли загинули 48 чоловік.

Ярема висловив надію, що вдасться покарати не лише безпосередніх виконавців злочину, але й замовників. "З цим поки є об'єктивні проблеми. Зокрема, процес гальмує Інтерпол",- заявив він.

"З незрозумілих поки що для нас причин центральний офіс Інтерполу, який знаходиться в Леоне, не виставляє "червоні картки" на Януковича, на Захарченко і на інших прихильників і на організаторів цього жахливого злочину, хоча всі матеріали були туди спрямовані", - зазначив Ярема.

Зазначимо, пошуки Януковича Інтерпол затягує давно, на відміну від лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша - його розшукують з липня по запиту судових органів Російської Федерації.

Як повідомлялося раніше, прізвища побіжного екс-президента України Віктора Януковича досі немає в базі злочинців, розшукуваних Інтерполом. В українському бюро організації повідомили, що генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні (Франція) продовжує вивчати можливість застосування каналів для розшуку Януковича,

За словами директора українського бюро Інтерполу Василя Неволі, важливо надати переконливі докази того, що правопорушення носить кримінальний, а не політичний характер.

Нагадаємо, українське бюро направило в Ліон матеріали на розгляд у відношенні екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, екс-голови Адміністрації президента Андрія Клюєва та сина колишнього президента Олександра Януковича. В генеральному секретаріаті Інтерполу повідомили, що інформація про розшукуваного особі може не публікуватися на сайті на прохання країни, що подала відповідний запит. !zn