UA / RU
Підтримати ZN.ua

Індійський прем’єр Моді у серпні відвідає Україну вперше від початку широкомасштабної війни – Wion

Перед цим Моді з’їздив до Москви.

Прем'єр-міністр Індії  Нарендра Моді планує у серпні здійснити візит до України, повідомляє місцевий телеканал Wion із посиланням на дипломатичні джерела. Найбільш імовірною датою візиту джерела називають 23 серпня.

Це стане першим візитом Моді до України від початку широкомасштабної російсько-української війни.

"Очікується, що прем'єр-міністр Моді також може летіти через Польщу і провести розмову з польським керівництвом, зокрема, прем'єр-міністром Дональдом Туском, перед візитом в Україну", - йдеться у матеріалі.

У червні Моді зустрічався із президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7 в Італії. Під час цієї зустрічі індійський прем'єр підтвердив, що "Індія продовжуватиме робити все, що в її силах, для підтримки мирного врегулювання", та наголосив на "діалозі та дипломатії".

Водночас Моді не відвідав Глобальний самі миру в Швейцарії 15-16 червня, натомість індійський прем’єр віддав перевагу візиту до Москви та зустрічі з Путіним.

Читайте також: МЗС Індії викликало до себе українського посла через коментарі Зеленського щодо візиту Моді до Путіна

Політика хеджування ризиків стає нормою для багатьох країн, які намагаються відмежуватися від "вибору сторони" в російсько-українській війні та отримати зиск від ситуації, що склалася. Й Індія тут — у першому ряду "друзів Росії", та ще й із багатомільярдним зиском.

Чому індійські заклики до миру його не принесуть, пише асоційована старша аналітикиня Центру "Нова Європа" Наталія Бутирська.