UA / RU
Підтримати ZN.ua

Імена «єврейських друзів» Путіна можна знайти в усіх міжнародних санкційних списках — Пінчук

Український бізнесмен відповів на антисемітську заяву Путіна.

Імена «єврейських друзів» російського диктатора Владіміра Путіна, яких він так і не назвав, напевно, можна знайти в усіх міжнародних санкційних списках, заявив український бізнесмен і меценат Віктор Пінчук, коментуючи заяву Путіна про те, що Володимир Зеленський є «ганьбою єврейського народу». 

«Я – громадянин України, я – єврей, і вже кілька років, спілкуючись з євреями з усього світу, чую виключно позитивні відгуки про Володимира Зеленського. Коли його тільки обрали Президентом, мої співрозмовники просто говорили, що вони горді з цього. Але коли Зеленський очолив боротьбу народу України за його незалежність та свободу, коли його мужність та незламність зробили його моральним лідером вільного світу, я чую від євреїв з різних країн справжнє захоплення цією людиною. Без ідеалізації – але справжнє захоплення», — цитує бізнесмена Victor Pinchuk Foundation.
 
Він додав, що справа не в національності президента України, а в тому, що  він сьогодні є уособленням битви за свободу, яка є однією з головних цінностей єврейського народу.

За словами Пінчука, євреї України – частина українського народу, вони хоробро б’ються на фронтах, жертвуючи своїм життям і вносять свій вклад в наближення перемоги України.

Раніше ганебний коментар Путіна прокоментували низка єврейських громадських та політичних діячів, а посол України в Ізраїлі заявив, що відсутність з боку Ізраїля офіційної реакції на слова російського президента  може призвести до перенесення, або скасування візиту дружини президента Зеленського до країни.