UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузія погрожує "переглянути відносини" зі США у разі запровадження нових санкції

"Ухваливши таке рішення, американська сторона наблизилася до критичної точки".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе на зустрічі з послом США в Грузії Робін Данніган заявив, що влада Грузії істотно перегляне позиції у відносинах зі США, якщо Вашингтон ухвалить "ще одне" рішення, на кшталт введених раніше санкцій. Про це повідомляє News Georgia.

"Було зазначено, що цим рішенням американська сторона наблизилася до критичної точки, що в разі ухвалення ще одного подібного рішення, можливо, спричинить суттєвий перегляд позиції Грузії щодо грузино-американських відносин", – поінформувала пресслужба уряду за підсумками зустрічі.

Кобахідзе назвав санкції "рішенням, ухваленим від імені Держдепартаменту США". Він вважає, що цей крок "розрахований на поліпшення шансів опозиції перед виборами", проте "абсолютно контрпродуктивний". Насправді, вважає прем'єр, санкції "і шансам опозиції перед виборами не допоможуть, і правлячу команду не налякають".

Читайте також: У Грузії відбулись протести після заяв влади про необхідність "вибачень" за війну 2008 року

Раніше прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявляв, що уряд країни не відступить від своїх планів оголосити поза законом всю парламентську опозицію та заборонити діяльність ЛГБТК+, незважаючи на застереження Європейського Союзу. У своїй промові у вівторок Кобахідзе розкритикував інформацію про те, що Брюссель планує скасувати угоду про безвізовий режим для громадян країни, якщо відступ від демократії та верховенства права триватиме.