UA / RU
Підтримати ZN.ua

Група депутатів оскаржила рішення Зеленського щодо Тупицького та Касмініна. У СН не називають їх імен

Для цього потрібні підписи щонайменше 45 народних обранців. 

Група народних депутаті оскаржила у Конституційному суді України рішення президента Володимира Зеленського щодо скасування указів про призначення в КСУ суддів Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Про це на своєму Телеграм-каналі повідомила народний депутат від "Слуги народу" Ольга Совгиря.

«До Конституційного Суду надійшло конституційне подання групи народних депутатів, в якому оскаржено конституційність указів президента України про відсторонення з посади Тупицького О. та про звільнення з посади Тупицького О. та Касмініна О.», — повідомила вона.

Совгиря не назвала імен депутатів, які відправили відповідне звернення. Відомо лише те, що для цього подання потрібні підписи щонайменше 45 народних обранців. 

Читайте також: Зеленський про звільнення Тупицького та Касмініна: "Можуть відправлятися на заслужений відпочинок"

Нагадаємо, 27 березня президент Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича від 14 травня 2014 року. Йдеться про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду. Ще одне таке рішення стосується іншого судді КСУ Олександра Касмініна. 

Згодом представник президента в КСУ Федір Веніславський зауважив, що рішення Зеленського є законним і базується, очевидно, на протиправних діях Тупицького, які легалізовували анексію Криму в 2014 році.

Тупицький 29 березня підписав розпорядження про скликання Конституційного суду на 12 квітня 2021 року. Засідання буде присвячено указу президента Володимира Зеленського про скасування призначення Тупицького суддею КСУ.