UA / RU
Підтримати ZN.ua

Греція підтримує набуття Україною членства в НАТО – спільна декларація

Греція обіцяє продовжувати надавати військову та гуманітарну підтримку Україні.

Греція підтримує набуття Україною членства в НАТО, коли члени Альянсу дійдуть згоди та будуть виконані умови, як зазначено в декларації Вільнюського саміту НАТО.

Про це йдеться у спільній декларації країн щодо євроатлантичної інтеграції України.

У тексті вказується, що лідери держав вітають значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема щодо досягнення взаємосумісності з НАТО, яку демонструють ЗСУ на полі бою, а також підтверджують свою відданість зміцненню спільних зусиль на підтримку інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО.

Читайте також: Греція передала Україні бронетехніку та боєприпаси

«Греція продовжуватиме підтримувати потужну та ефективну політичну й матеріальну підтримку України з боку Альянсу, спрямовану на забезпечення спроможності України ефективно захищати свою територію на суші, на морі та в повітрі», - зазначається у декларації.

Також Греція продовжуватиме надавати військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку і зобов'язується брати участь разом із міжнародними партнерами у відновленні та відбудові України після війни.

Читайте також: У Міноборони Греції відмовили Україні з приводу передачі ЗРК С-300

Водночас країни декларують, що безпека України є життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону й повністю підтримують Раду «Україна-НАТО» як майданчик для сприяння реалізації шляху України до євроатлантичної сім'ї.

Зі свого боку Україна високо цінує всю практичну допомогу, яку надає Греція та її народ з метою зміцнення обороноздатності країни.

Читайте також: Радянський підхід. Греція модернізує танки з використанням динамічного захисту

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом заявив, що Афіни приєдналися до гарантій безпеки країн G7 для України. Загалом до декларації країн «Великої сімки» доєдналися 25 держав.