UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Євроради дав Зеленському пораду щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

У ЄС вважають, що Зеленському та Путіну варто сісти за стіл переговорів.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Співрозмовники обговорили розвиток безпеки на сході у зв'язку з концентрацією російських збройних сил уздовж українських кордонів. Про це інформує прес-служба президента у четвер, 25 листопада.

Зеленський поінформував Шарля Мішеля про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання українсько-російського конфлікту.

Зі свого боку, Президент Європейської ради повідомив про результати своєї вчорашньої розмови з Президентом РФ Владіміром Путіним. Одним із цих результатів є переконання, що деескалації ситуації могли б допомогти контакти між українською та російською сторонами за участю ЄС.

Лідери України та Євросоюзу домовилися й надалі координувати свої позиції щодо шляхів урегулювання конфлікту.

Співрозмовники також обговорили підготовку запланованого на 15 грудня саміту Східного партнерства. Володимир Зеленський зазначив, що цей захід має бути результативним з погляду врахування інтересів України та «Асоційованого тріо».

Читайте також: Росія — єдиний винуватець війни на Донбасі — Кортні Острієн

Раніше сьогодні Зеленський та Ангела Меркель погодилися з необхідністю координації зусиль міжнародної спільноти щодо локалізації загроз з боку РФ та збереження санкційної політики.