UA / RU
Підтримати ZN.ua

Холодницького терміново викликали з відпустки

Луценко мав розмову з керівником САП ще у понеділок.

Генеральний прокурор Юрій Луценко викликав з відпустки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Зокрема керівник САП вийшов на роботу уже сьогодні, а причиною відкликання джерела в генпрокуратурі назвали необхідність підписання низки документів, повідомляє "Українська правда".

"Холодницький сьогодні вийшов на роботу, підписує документи. Зараз на урочистих подіях", - сказав співрозмовник видання, додавши що документ про відкликання був направлений Холодницькому у понеділок.

Водночас прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган заявила, що Холодницький і Луценко обговорили робочі моменти ще 20 серпня. За її словами, Холодницького відкликали з відпустки з двох причин.

"Перша – це скарга детектива НАБУ на дії одного з прокурорів САП щодо закриття провадження у так званій справі "рюкзаків", щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра внутрішніх справ Чоботаря Сергія", - пояснила Сарган.

В цій ситуації, за словами речниці Луценка, за законом рішення має прийняти хтось із керівництва САП, зокрема Холодницький, а не генпрокурор.

"Другою причиною, стало те, що слідство, яке вела спільна група в одному із проваджень під процесуальним керівництвом ГПУ, вийшло на чиновника категорії А, а чиновники цієї категорії це виключна підслідність НАБУ і САП. Відповідно було прийняте рішення генпрокурором і Холодницьким про необхідність залучення до цієї групи ще прокурорів САП", - сказала вона, при цьому відмовилась говорити, про яку справу йде мова.

Сарган також додала, що після вирішення цих питань Холодницький зможе продовжити відпочинок.

Як повідомлялося, 12 липня старший групи прокурорів САП закрив справу "рюкзаків Авакова" проти сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ. Єдиним підозрюваним у ній залишився підприємець Володимир Литвин. НАБУ заявила, що рішення було неправомірним і оскаржила його у суду.

Нагадаємо, 26 липня КДКП вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності Назара Холодницького. КДКП визначила дисциплінарне стягнення у вигляді догани, замість звільнення. Підставою для розгляду даного питання стали скарги керівництва Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури на неодноразові грубі порушення правил прокурорської етики та неналежне виконання службових обов'язків.

Після рішення КДКП 30 липня Холодницький пішов у відпустку на півтора місяці, за яку отримав майже півмільйона відпускних.