UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хмельницькі депутати легалізували кнопкодавство

Проектом рішення міськради пропонується голосувати виключно персональною карткою. Депутати відмовилися підтримати.

Депутати Хмельницького міської ради відмовилися від персонального голосування на пленарних засіданнях сесії міськради. За це рішення проголосували 45 місцевих обранців, більшість депутатів, ВО "Батьківщина", повідомляє Незалежний громадський портал.

Депутати не виявили бажання підтримувати зміни в пункт 1.3 регламенту міської ради, яким наказувалося: "Депутат голосує особисто і виключно персональною карткою. Передача персональної електронної картки для голосування іншим депутатам і голосування кількома картками забороняється".

Також депутати не підтримали внесення змін в пункт 1.4 регламенту: "депутат може, у разі необхідності, достроково покинути пленарне засідання сесії, попередивши головуючого на засіданні через секретаріат сесії".

Депутат-бютівець Володимир Швець пояснив, чому голосував проти цього рішення. "На 22 сесії зі мною стався такий випадок. У мене не працювала основна карта і запасна для голосування. Якщо ми приймаємо пункт 1.3 зі словом "виключно" персональною карткою, то я не мав би можливості тоді голосувати на сесії. Якби слова "виключно" не було, я підтримав би рішення". !zn

Читайте також:

Регіонали вирішили своїми тілами ховати кнопкодавство від телекамер

Регіоналів і комуністів знову викрили в кнопкодавстві

"Імперія завдає удар": Регіонали спіймали опозицію на кнопкодавстві

ВАСУ відмовився визнавати незаконними рішення Ради, прийняті кнопкодавами