UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави МЗС України та Нідерландів обговорили можливість створення спецтрибуналу для російських воєнних злочинців

Кулеба висловив надію, що нідерландські колеги підтримають цю ідею.

Україна сподівається, що Нідерланди підтримають ідею створення спеціального трибуналу для розгляду воєнних злочинів росіян в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з главою МЗС Нідерландів Вопке Гукстрою в Гаазі.

Згідно з інформацією «Укрінформ», український міністр зазначив, що поділився ідеєю створення спеціального трибуналу з низкою іноземних колег.

«Я завжди віддаю перевагу справедливості. Україна повністю підтримує ідею створення спеціального трибуналу ad hoc з розгляду справи про злочин російської агресії проти України. Я надіслав листи десяткам міністрів закордонних справ, включаючи Вопке, пропонуючи цю ідею для розгляду. З нетерпінням чекаю на позицію Нідерландів», - заявив Кулеба. 

На зустрічі з Вопке Гукстрою очільник МЗС також обговорив можливу допомогу Нідерландів у відбудові України. Нідерландський колега запевнив Кулебу, що його країна робитиме все, що в її силах, аби ефективно допомогти нашій державі.

Читайте також: Нідерланди заморозили понад 640 млн євро російських активів

Раніше Кулеба перерахував, які саме санкції проти РФ потрібно ввести вже зараз.

Попри санкції, Росія без проблем імпортує нафту, газ і вугілля по світу. Саме такого висновку дійшли експерти Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA), проаналізувавши дані про постачання викопного палива з РФ за останні два місяці. Ми публікуємо, а Лаурі Міллівірта та Костянтин Криницький описують дослідження «Фінансування війни Путіна Європою».