UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС відповів тим, хто вважає, що допомога ЗСУ є марною

Кулеба нагадав, якого прогресу досягла Україна за час повномасштабної війни. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що Україна змогла відвоювати половину територій, окупованих після початку повномасштабної війни, потопити значну частину кораблів флоту ворога та транспортувати морем мільйони тонн товарів, в тому числі й пшеницю, хоча РФ вийшла з "зернової угоди". Під час інтерв'ю La Stampa він звернувся до тих, хто вважає, що військова підтримка ЗСУ є марною.  

"Країна без боєприпасів зуміла звільнити 50% окупованих територій до 24 лютого 2022 року, — сказав міністр, додаючи, що наша держава не піддається на російські погрози. — Коли ви говорите, що перемогти Росію неможливо, і тому допомога нам буде марною, подивіться на військові кораблі, потоплені біля наших берегів, і на мільйони тонн товарів, що експортуються морем". 

Читайте також: Макрон говорив не про учать НАТО в бойових діях, а про навчання ЗСУ в Україні — Кулеба

Чи є надія на розблокування допомоги Україні та які ще існують варіанти підтримки від США? Перспективи подальшої допомоги не є радісними, але й не виглядають фатальними — вважає Олександр Хара і наводить аргументи в статті "Брудні ігрища навколо допомоги Україні. Що далі".