UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС України провів розмову з індійським колегою

Темою був подальший розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром. Глави МЗС обговорили розвиток двосторонніх відносин між країнами, повідомив Кулеба в соцмережі Х.

Читайте також: На зустрічі з Моді Путін пообіцяв звільнити з армії РФ громадян Індії, які воюють проти України — ЗМІ

“У продовження мого візиту до Нью-Делі на початку цього року та зустрічі президента (України Володимира — ред.) Зеленського з прем'єр-міністром (Індії Нарендрою — ред.) Моді в Італії я обговорив зі своїм індійським колегою Субраманьямом Джайшанкаром подальший розвиток українсько-індійських двосторонніх відносин”, - йдеться у дописі Кулеби.

Читайте також: Державні нафтопереробні компанії Індії обговорюють довгострокову угоду з РФ щодо імпорту нафти — Reuters

Нещодавно повідомлялося, що Індія викликала до свого МЗС українського посла для обговорення коментарів Зеленського щодо візиту Моді до Росії. Нью-Делі не сподобалися слова президента України, який назвав зустріч Моді з російським диктатором Владіміром Путіним “величезним розчаруванням” та нищівним ударом по мирних зусиллях. 

Індійський прем'єр зустрівся з Путіним того самого дня, коли війська РФ ударили по дитячій лікарні "Охматдит” у Києві. 

Читайте також: Салліван поговорив з індійським колегою через кілька днів після зустрічі Моді з Путіним

Демонстративні обійми на камери Моді з Путіним в день удару по “Охматдиту” Україну шокували. Але ці обійми — ще одне свідчення того, що в сучасному цинічному і корисливому світі політика хеджування ризиків стає нормою для багатьох країн, які намагаються відмежуватися від “вибору сторони” у війні РФ проти України й отримувати зиски від ситуації, яка склалася.  Про це розмірковувала Наталія Бутирська в статті “Обійми з Путіним: чому індійські заклики до миру його не принесуть”.