UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Словаччини пообіцяв Україні допомогти з реформами

Словаччина підтримує Україну на шляху до НАТО та ЄС.

Україна може розраховувати на допомогу Словаччини на шляху реформування і інтеграції з структури НАТО та Євросоюзу, запевнив міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок.

У ході зустрічі з головою МЗС України Дмитром Кулебою у вівторок, 16 лютого, глава словацького зовнішньополітичного відомства заявив, що його візит до Києва - це не просто підтвердження дружніх відносин між країнами, а й вираз солідарності з Україною, з якою у Словаччині багато спільного, передає «Інтерфакс-Україна».

«Словацька Республіка підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародного визнаних кордонів і засуджує окупацію Криму та розв'язання війни на Донбасі. Ми зробимо все, щоб допомогти Україні у втіленні її складних реформ, які є передумовою для поступового поліпшення життя громадян, а також для майбутньої інтеграції України в європейські і євроатлантичні структури», - підкреслив Корчок.

Міністр нагадав, що Словаччина крім допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 виділила на спільні з Україною проекти 9 млн євро. Корчок висловив надію, що словацькі інвестиції в Україні буде належним чином захищені.

Читайте також: Посол Словаччини просить захистити інвесторів із його держави в Україні

16 лютого міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок прибув в Україну з робочим візитом. На порядку денному візиту - переговори з головю МЗС України Дмитром Кулебою, обговорення широкого спектру питань співробітництва, в тому числі в рамках Кримської платформи, а також підписання плану консультацій МЗС двох держави на 2021 і 2022 роки.