UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Німеччини відвідає Київ 24 серпня

Хайко Маас прибуде для переговорів з головою МЗС України Дмитром Кулебою.

Голова МЗС Німеччини Хайко Маас 24 серпня прибуде до Києва з візитом для проведення переговорів з українським колегою Дмитром Кулебою. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Відзначається, що сторони обговорять питання взаємодії України і Німеччини з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України внаслідок агресії РФ.

"Міністри позначать спільні кроки в Нормандське форматі для досягнення прогресу в мирному врегулюванні ситуації в Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Кулеба і Маас також обговорять практичні заходи по зміцненню українсько-німецького співробітництва і взаємодії між зовнішньополітичними відомствами. Особливу увагу буде сфокусовано на питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України, в т.ч. з урахуванням головування Німеччини в ЄС.

Так, за підсумками переговорів заплановано проведення спільної прес-конференції міністрів.

Читайте також: Росія в ТКГ висунула низку вимог Україні. ЗМІ опублікували документ

Як повідомлялося, міністри домовилися про зустріч 13 серпня під час телефонної розмови. Також повідомлялося про те, що зустріч радників голів"нормандської четвірки" відбудеться 28 серпня в Парижі. Одним з головних питань порядку денного зустрічі буде підготовка до "нормандського саміту".