UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Кулеба: Ми активно працюємо над організацією телефонної розмови Зеленського й Байдена

Коли відбудеться розмова поки невідомо.

Зараз готується телефонна розмова між президентом Сполучених Штатів Джо Байденом і главою Української держави Володимиром Зеленським. Про це під час пресконференції заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Взаємодію вже налагоджено, і одне з питань, над яким ми активно працюємо, - це організація телефонної розмови між президентами Зеленським і Байденом", - повідомив Кулеба після переговорів з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом.

Глава української дипломатії додав, що вже переговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Також вже відбулася розмова між міністрами оборони Сполучених Штатів і України.

"Наше посольство в Вашингтоні підтримує буквально щоденний регулярний контакт з Радою національної безпеки США", - зазначив Кулеба.

Читайте також: Закриття каналів Медведчука - не ідея Зеленського, а адміністрації Байдена – євродепутатка

Нагадаємо, під час інавгурації президента Байдена Зеленський віртуально запросив його відвідати Київ. В Офісі президента заявили, що приїзд Байдена в Україну очікують вже влітку, його запросять в Україну, зокрема, на 30-ту річницю Незалежності.

Про те, які виклики стоять перед Джо Байденом і його командою, читайте у свіжій статті Олега Шамшура "Гіркий присмак перемоги на тлі великих очікувань".