UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Ізраїлю Елі Коен прибув до Києва на переговори із Зеленським

Це перший візит чиновника високого рівня Ізраїлю з початку віни

Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен прибув у четвер вранці, 16 лютого, до Києва з візитом, під час якого очікується його зустріч  президентом України Володимиром Зеленським .

Як повідомляє газета Jerusalem Post, під час першого візиту ізраїльського чиновника високого рівня в Україну після російського вторгнення, міністр відвідає Бучу, Бабин Яр і відзначить відновлення роботи посольства Ізраїлю в Києві, яке було закрите через війну.

«Протягом минулого року Ізраїль стояв поруч з українським народом і на боці України. Сьогодні ми піднімемо прапор Ізраїлю на посольстві в Києві, яке повернеться до постійної діяльності з метою зміцнення відносин між країнами», – сказав він на вокзалі в Києві.

У Києві Коен також зустрінеться зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою та представниками єврейської громади.

Читайте також: Україна попросить у Ізраїля засудити агресію РФ та надати кредит – ЗМІ

З початку війни Ізраїль утримується від відвертої підтримки України у війні проти Росії. Однак нещодавно прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль протидіє виробництву Іраном зброї, яку Росія використовує проти України, а також розглядає можливість надання Києву військової допомоги.

Також посол Ізраїлю в Німеччині Рон Просор заявив, що Ізраїль підтримує нашу країну "за лаштунками".

На Банковій відчувають неприховане розчарування політикою уряду Ізраїлю: Володимир Зеленський очікував від Тель-Авіва більшої підтримки державі, яку очолює єврей. Чи піде уряд Нетаньяху на поглиблення співпраці з нашою країною в оборонній сфері, читайте у статті Володимира Кравченка "Чому Ізраїль не дає ППО Україні: шість причин".