UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Франції заявив, що його країна налаштована посилювати спроможність України виготовляти озброєння

Міністр зазначив, що Франція готова і надалі підтримувати Україну у боротьбі з військовою агресією РФ.

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне зазначив, що його країна налаштована спільно посилювати можливості нашої країни виробляти озброєння на українській території, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми налаштовані спільно посилювати можливості України виготовляти системи озброєння на своїй землі і готові приходити до вас на допомогу в цій сфері", - наголосив Сежурне.

Читайте також: До Києва приїхав новий глава МЗС Франції 

Міністр також розповів, що знає про те, як Україна цінує французькі технології, що постачають для захисту від збройної російської агресії.

"Ми бачимо, як РФ б'є по цивільних інфраструктурах і будинках всупереч усім положенням міжнародного права. Тільки вона відповідальна за цю ескалацію, яку ми рішуче засуджуємо. Згадуючи основоположні принципи Статуту ООН, хочу запевнити, що Франція стоятиме пліч-о-пліч з Україною стільки, скільки потрібно. Цей настрій незмінний", - додав він.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із французьким колегою обговорили також питання постачання систем і ракет для захисту України від атак РФ.

"Ми вдячні Франції за всебічну підтримку України, зокрема посилення нашої ППО. Сьогодні ми обговорили подальші поставки систем і ракет для захисту українського неба, а також поставку в Україну дронів", - наголосив Кулеба.

Сежурне призначили главою МЗС Франції 11 січня. 9 січня 2024 року у Франції також призначили нового прем'єр-міністра Габліеля Атталя. Він став наймолодшим главою уряду в історії країни.