UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Британії цього тижня відвідає Україну

Європейські лідери активно відвідують Україну для посилення дипломатичних зусиль щодо деескалації ситуації на російсько-українському кордоні.

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс відвідає Україну з робочим візитом 18 лютого, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У п'ятницю я радий приймати в Україні свою британську колегу Ліз Трасс", - сказав Кулеба на брифінгу в Міністерстві закордонних справ.

Перед Ліз Трас Україну цього тижня також відвідає віце-маршалок Сейму Польщі Рішард Терлецький (у середу) та маршалок Сенату польського парламенту Томаш Гродський (у четвер та п'ятницю).

Читайте також: Визнанням “ДНР” та “ЛНР” Росія вийде з мінських домовленостей – Кулеба

Як відомо, через напружену ситуацію на російсько-українському кордоні Великобританія, як і США, перевела частину співробітників свого посольства з Києва до Львова. Решту громадян Великобританії Ліз Трасс закликала залишити Україну.

Активно обговорюючи терміни, способи та цілі військової операції Росії проти України, експерти та політики здебільшого упускають один аспект: вперше в історії людства повномасштабна війна може розвернутися на території країни, напханої ядерними, хімічними та нафтогазовими об'єктами. Які наслідки воєнні дії можуть мати для України, Європи та світу — читайте у статті Дмитра Менделєєва «Війна у «замінованій» країні…»