UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони Британії: В інтересах кожної європейської нації, щоб Україна перемогла

"Захист безпеки Європи починається в Україні".

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі на пресконференції з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом у Берліні закликав союзників посилити підтримку України, адже це відповідає їхнім власним інтересам. Про це повідомляє Укрінформ.

"В інтересах кожної європейської нації, щоб Україна перемогла, а Путін зазнав поразки, тому що якщо він переможе в Україні, він не зупиниться на ній. Отже, захист європейської безпеки починається в Україні", – зазначив політик.

За його словами, першим кроком на посаді став візит, вже на другій день в офісі, в Одесу, де він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і його командою.

"Я поїхав туди, щоб пообіцяти, що ми прискоримо обіцяну вже Великою Британією допомогу. Ми зробимо це за 100 днів", – наголосив очільник Міноборони.

Гілі сказав, що його країна прискориться з постачанням додаткової амуніції, гвинтівок і човнів, а також певних видів сучасного обладнання, яких ЗСУ потребують на полі бою.

Читайте також: Велика Британія та Німеччина підписали оборонну угоду на тлі побоювань щодо повернення Трампа до влади — Politico

Раніше начальник Генерального штабу Великої Британії сер Ролі Вокер попереджав, що британська армія протягом трьох років повинна бути готова вести війну проти "країн осі"  — Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї. Генерал Вокер також попередив про потенціал китайського вторгнення на Тайвань, бажання Ірану розробити ядерну зброю та загрозу з боку Північної Кореї.