UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Єврокомісії пішла на самоізоляцію за день до саміту Україна-ЄС

У четвер її тест показав негативний результат на COVID-19. Сьогодні фон дер Ляєн здала ще один

Глава Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про те, що йде на самоізоляцію після того, як вона була присутня на заході, де був заражена на COVID-19 особа. Вона зробила тест на коронавірус.

Відзначимо, що завтра має відбутися саміт Україна-ЄС, в якому фон дер Ляйен має взяти участь.

"Мені повідомили, що я брала участь у зустрічі минулого вівторка, на якій була присутня людина, у якої вчора був позитивний результат на COVID-19. Тому відповідно до чинних правил я ізолюють до завтрашнього ранку. У четвер у мене був негативний результат, а сьогодні знову здала тест", - твітнула фон дер Ляєн в понеділок.

Саміт Україна-ЄС має відбутися 6 жовтня

Раніше Надзвичайний і Повноважний посол Костянтин Єлісєєв в своїй статті для ZN. UA писав, що в перший рік президентства Володимира Зеленського процес зближення України з Євросоюзом загальмувався, а реальна інтеграція в НАТО була фактично поставлена на паузу. Про це свідчать і програми уряду президента Зеленського, і реальні дії "Слуг народу" щодо згортання широкого спектра впроваджених євроінтеграційних реформ, перш за все в області антикорупційної політики.

На яких дипломатичних напрямках сконцентрував зусилля Володимир Зеленський в перший рік на посаді президента, які провали допустив і в чому досяг успіху, аналізує Надзвичайний і Повноважний посол Костянтин Єлісєєв в статті   "Дипломатія епохи президента Зеленського. Рік перший"   в ZN.UA.