UA / RU
Підтримати ZN.ua

Географічні завдання війни змінилися – Лавров

Глава МЗС країни-агресора заявив, що тепер це не лише "ДНР" та "ЛНР", а й низка інших територій.

Глава МЗС Росії Сєргєй Лавров погрожує, що РФ почне окуповувати ще більше нових територій, якщо Захід поставить Україні далекобійну зброю, інформуєю росЗМІ.

"Географічні завдання війни змінилися. Тепер це не лише самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" (незаконні збройні формування - ред.), а й низка інших територій. Якщо Захід поставить Києву далекобійну зброю, то географічні завдання "спецоперації" в Україні відсунуться ще далі", - наголосив Лавров.

Офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія готується до анексії окупованих територій за сценарієм 2014 року. Кірбі додав, що Росія готується до організації "фальшивих референдумів". 

Нагадаємо, Центральна виборча комісія заявила про неприпустимість проведення так званих «референдумів» на тимчасово захоплених територіях Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. "Усі спроби Росії отримати контроль над частиною території України - це грубе порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.