UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генасамблея ООН схвалила нову резолюцію з прав людини в Криму

Схвалення проекту вже п'ятої поспіль оновленої і посиленої резолюції, є важливим внеском в продовження міжнародного тиску на РФ.

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив проект оновленої резолюції по ситуації з правами людини в окупованому Криму. Міністерство закордонних справ України вітає це рішення комітету ГА ООН. Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС України.

"Вдячний державам-членам, які підтримали в комітеті ГА ООН проект посиленої  резолюції з прав людини в Криму. Коли Асамблея схвалить її в грудні, це в подальшому консолідує тиск на РФ, щоб держава-окупант дотримувалася міжнародних зобов'язань, зокрема міжнародного гуманітарного права", - повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба в Twitter в середу.

У Міністерстві закордонних справ України відзначили, що схвалення проекту вже п'ятої поспіль оновленої і посиленої резолюції, є важливим внеском в продовження міжнародного тиску на РФ у зв'язку з незаконною окупацією і спробою анексії Криму.

"Резолюція констатує продовження Росією протиправної діяльності відповідно до міжнародного гуманітарного права, включаючи переселення російських громадян на півострів і примусову зміну громадянства з метою модифікації демографічного складу населення. Це, зокрема, негативно впливає на економічні та соціальні права кримчан і змушує їх залишати Крим, що є прихованою формою депортації осіб, захищених Женевськими конвенціями в умовах окупації", - повідомили в зовнішньополітичному відомстві.