UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДБР проводить детальне розслідування трагедії на "Південмаші"

Слідчі намагаються встановити причини вчинку підозрюваного Рябчука.

Державне Бюро розслідувань вивчає причини та передумови, що призвели до трагедії на дніпровському "Південмаші" 27 січня, коли нацгвардієць Артемій Рябчук розстріляв з автомата своїх товаришів по службі, повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі ДБР провели обшук у військовій частині Національної гвардії України, де проходив службу підозрюваний Рябчук, вивчають документи про порядок проходження та організацію служби, роботу з особовим складом, роботу психологів відповідного підрозділу, необхідних для всебічного та повного розслідування цього кримінального провадження.

Процесуальне керівництво здійснює спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Державне бюро розслідувань і надалі оперативно інформуватиме суспільство про перебіг розслідування цієї резонансної справи.

 

Нагадаємо, 27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Південмаш" військовослужбовець Національної гвардії України солдат строкової служби Артемій Рябчук під час видачі зброї з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого втік зі зброєю. Внаслідок трагедії п'ятеро людей загинули, а ще п'ятеро отримали поранення. Підозрюваному Рябчуку, який сам здався поліції, повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 115 КК України (навмисне вбивство), ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство), ч. 3 ст. 410 КК України (присвоєння, вимагання військовослужбовцем зброї, боєприпасів). Для підозрюваного проситимуть запобіжний захід у вигляді арешту без будь-якої альтернативи.

Читайте також: Командувач Нацгвардії Балан подав у відставку

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження зі службової недбалості керівництва Нацгвардії, що й спричинило трагедію в Дніпрі.