UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гармаш: Окупанти хочуть вивести з переговорів ТКГ Казанського

Вони погодяться на його участь в переговорах лише тоді, коли українська сторона погодиться на присутність їх "експертки". 

Засідання ТКГ, яке мало відбутися сьогодні, 13 квітня, знову перенесли через присутність "експертки" окупантів Майї Пирогової. Переговори перенесли на 27 квітня, повідомляє член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш на своїй сторінці в Фейсбук. 

«Формальна частина засідання робочої групи ТКГ з політичних питань сьогодні так і не розпочалася. Посол ОБСЄ П’єр Морель дипломатично переніс її на 27 квітня. За цей час він сподівається, що ТКГ вдасться якось врегулювати проблему з терористкою Пироговою, яку ОРДО приводять на переговори без жодного офіційного статусу та легітимізації», — наголосив Гармаш.

У відповідь окупанти вимагають виключити з переговорів представника Донецька Дениса Казанського, проти якого в "ДНР" нібито відкрито справу. Вони пропонують або вивести з переговорів обох представників, або обох їх залишити. 

Андрій Костін, офіційний представник української сторони, заявив, що всіх учасників з боку України було залучено до переговорів офіційними нотами МЗС, тому вони продовжать працювати. Він також нагадав, що у ТКГ є лише дві сторони - Україна та Росія, а ОБСЄ є посередником. 

ОРДЛО предложили поменять Пирогову на Казанского. Формальная часть заседания рабочей группы ТКГ по политическим вопросам...

Опубликовано Sergiy Garmash Вторник, 13 апреля 2021 г.

Читайте також: "Можливо, це буде щось на зразок Швеції або Австрії", - Арестович про перенесення переговорів ТКГ

Як повідомлялося, в ході екстреного засідання Тристоронньої контактної групи в середу, 7 квітня, представники РФ підтвердили свою прихильність режиму припинення вогню, але тільки на словах. Підсумковий документ, запропонований ОБСЄ, росіяни підписувати відмовилися.

Також Україна шукає нову платформу переговорів сторін ТКГ.