UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гантер Байден згадав про Україну у своїх мемуарах. Каже, що не ввійшов би до наглядової ради Burisma знову

Прем'єру його книги запланували на 6 квітня. 

Син американського президента Джо Байдена заявив, що вдруге не став би членом наглядової ради української газової компанії Burisma, якби знову випала така можливість. Про це Гантер Байден пише у своїй книзі "Beautiful Things", інформує The Washington Post.

Гроші, які Байден-молодший отримав від взаємодії з Burisma, він потратив на алкоголь та наркотики, розвинувши в собі залежності від цих речовин. Це підірвало його стосунки з сім'єю та кар'єру. Гантер Байден боровся з цими залежностями після смерті свого брата Бо у 2015 році - він помер від раку. 

Гантер Байден погоджується з тим, що батько Джо Байден допоміг йому з кар'єрою, проте жоден з них не зробив нічого протизаконного щодо компанії Burisma. 

У Білому домі відмовилися коментувати мемуари. Президент США Байден разом зі своєю дружиною прокоментували можливий вихід книги в світ ще на початку лютого, коли про цю роботу заговорили вперше. 

"Ми захоплюємося силою і сміливістю нашого сина Гантера, який відкрито говорить про свою залежність, щоб інші могли побачити себе в його подорожі і знайти надію", - йдеться у заяві.

Читайте також: Український бізнесмен збрехав про зв'язки з Хантером Байденом на прохання людини Фірташа – Times of London

Нагадаємо, в липні 2019 року відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського і Дональда Трампа. Як згодом стверджував один із присутніх при розмові, Трамп тиснув на Зеленського, вимагаючи почати розслідування щодо Байдена і компанії Burisma в обмін на військову допомогу США.

Свідчення інформатора стали підставою для початку процедури імпічменту Дональда Трампа, однак 45-му президенту США вдалося зберегти посаду до виборів 3 листопада.

У травні 2014 року Гантер Байден став членом ради директорів Burisma Limited. Його батько тоді був віце-президентом США. Прихильники Трампа стверджують, що призначення Гантера Байдена вплинуло на зовнішню політику Сполучених Штатів щодо України.

Компанія була заснована ексміністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським.